Warning: Undefined array key "options" in /customers/7/d/3/v2social.dk/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 123Start podcast | Lav din egen podcast med disse tips I V2 Social

5 tips: Sådan optager du en god podcast

Start din podcast med disse tips! I denne guide giver vi dig de 5 bedste tips til, hvordan du optager en god podcast. Vi producerer vores egen filmede podcast til brug på de sociale medier, hvor vi snakker om emner indenfor marketing, forretningsudvikling, SEO, digital markedsføring, videoproduktion og meget mere. Hvis man står og mangler et podcast studie, lejer vi også vores professionelle studie ud, så man har muligheden for at optage sin podcast i høj kvalitet. Læs med herunder:

start din podcast med disse tips

Hvorfor er det rigtige udstyr altafgørende for en god podcast?

Podcasts er blevet utrolig populær genem de seneste par år. Derfor er der også kommet flere krav til, hvordan en god podcast skal lyde. Alle ved, at der er ingen som gider at bruge deres kræfter på at høre på dårlige optagelser, derfor er det rigtige udstyr en utrolig vigtig faktor, især lyden er altafgørende, for at lyttere vil lytte med.

Indholdsfortegnelse

1. En god mikrofon

Start din podcast med en velfungerende lyd. Som podcaster er det utroligt vigtigt at have en god mikrofon, når man optager sin podcast. Et godt bud på en god og velfungerende mikrofon, er den “Røde Procaster” mikrofon, som vi også selv bruger til vores podcast. Til den mikrofon, skal du helst bruge en form for mikrofon-holder, evt. en mikrofonarm som man kan sætte fast på et bord. Man kan også købe nogle mikrofoner, som står på bordet eller man kan have et stativ som kommer ind fra siden af. Det er helt op til en selv, hvordan man helst vil have det. Man skal gøre det, som giver bedst mening, for en selv.

2. Optager

Til din mikron skal du bruge en ledning, som man sætter fast i mikrofonen, der kører fra mikrofonen op til en slags form, for optager enhed. Den enhed, som vi bruger her hos V2 Social er en “ZOOM F6”. Grunden til at vi bruger denne, er fordi vi har 6 mikrofon-indgange og en rigtig god amplyfier. En amplyfier er den maskine, som gør at mikrofonen bliver tændt og optager en god lyd, hvor den optager en lyd, hvor du kan høre din stemme rigtig tæt på.

3. Pop filter

For at få den bedste lyd, hvor man kan høre sin stemme dejlig tæt på ville det være en god idé at investere i et pop filter. Det ligger i ordet pop filer, at det reducerer eller fjerner helt “poppelyde”. Det er især en god idé at putte et pop filter på mikrofonen, hvis man har en lille tendens til at læspe en smule. Uden et pop filter, ville det forringe lydkvaliteten i din podcast.

4. Headphones

Hvis du også gerne ville høre din egen lyd, ville det være en god idé at investere i et par headphones. Gør det til en vane at brug headphones, hver gang du optager, da det gør at du bliver bedre til at styre din stemme. Hvis du tager ansigtet langt væk fra mikrofonen, så lyder det meget anderledes, end hvis du tager ansigtet tæt på mikrofonen. Tæt på mikrofonen, får du også den mest optimale lyd.

5. En god lokation

Hvor du optager din podcast, er også rigtig vigtigt. Sørg derfor at sæt dig, hvor der er ting omkring dig, gerne på et gulvtæppe med nogle gardiner rundt om dig. Vi vores podcast studie her hos V2 Social, har vi gardiner hængende hele vejen rundt i rummet. Det har vi da det både dæmper lyden og fjerner ekko. Især ekko er noget, man skal undgå i sin podcast, da det forstyrrer lytteren.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kunne du lide blogindlægget om Sådan Optager Du En God Podcast? Så ville jeg elske, hvis du gad at dele den. Hver en deling har stor betydning for os!

Her hos V2 Social, kan du leje et professionelt podcast studie, så du kan optage din podcast i høj kvalitet. Vi gør det nemt at lave din egen podcast og så sørger vi for, at der er tilknyttet en tekniker, når du skal optage. Skriv til os herunder omkring vores podcast studie, eller hvis du har andre spørgsmål:

Om V2 Social_

Velkommen til V2 Social – Et content marketing bureau med fokus på videoproduktion, digital annoncering, SEO og meget mere! Skal du bruge en enkelt videoproduktion eller en bredere løsning, så står vi klar til at hjælpe dig!

Vil du gerne i kontakt med os?