fbpx

5 tips til din SoMe strategi (2021)

I denne guide giver vi dig vores bedste tips til, hvordan du kan få styr på din SoMe strategi. Vi har hjulpet et utal af danske og udlandske virksomheder med deres SoMe strategier og content marketing igennem tiden. Og vi har fundet en masse fællesnævnere, for dem der får succes på de sociale medier! Læs med herunder:

some strategi 2021 - v2 social

Hvorfor er en solid SoMe strategi vigtig?

De sociale medier er altafgørende for dit brand eller virksomheds overlevelse – derfor er det vigtigt at du har styr på din generelle tilgang og retning til brugen af de sociale medier.

En stærk SoMe strategi sætter retningen for, hvordan du arbejder din virksomheds sociale medier, og på sigt skaber bedre resultater (såsom flere salg, flere følgere eller andre KPI’er du gerne vil opnå).

Hvad er So Me?

SoMe er en fortelse for Sociale Medier der bliver brugt flittigt i medier og folkemunde. Platforme som Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok mm. indgår alle under denne betegnelse. 

Hvad er So Me content?

SoMe content er indhold som du kan ligge ud på dine sociale medier. Det er altså indholdet her, vi betegner som content. SoMe content kan være alt fra tekst, billeder, video, gif’er mm. Som regel blander man eksempelvis tekst og visuelt materiale – så du har en tekst der ligger over det billed- eller videocontent som du ligger op.

Indholdsfortegnelse

1. Genbrug din SoMe content

Et stykke SoMe content kan genbruges på mange forskellige måder!

Eksempel? Se blot denne blogpost som vi har skrevet her. Hos V2 Social er blogposts, hvad vi kalder “Master Content” (andre kalder det a-content, pillar content mm.). Et stykke “Master Content” skaber rammen for flere typer content. Se herunder:

1) Blogpost: Jeg skriver denne blogpost om SoMe Strategi (som SEO optimeres og ligges ud på vores blog)

2) Video: Denne blogpost laves derefter til en video, hvor jeg (red. Ludvig, Direktør) filmes, og gennemgår det)

3) Karussel: Hvert punkt i blogposten forkortes, og laves til en flot karussel-post.

4) Video: Vi filmer en kort teaser (15 sekunder) hvor jeg siger “tryk på linket herunder” som kan lede til blogposten

5) Newsletter: Blogposten kan indgå i vores månedlige newsletter med ny viden omkring Content Marketing, SoMe og meget mere!.

2. Vælg dine Content Formater

Vi oplever desværre, at alt for mange bider over for meget, når de arbejder med deres SoMe. Derfor er mit råd altid = afgræns dine content formater.

Så hvad er et content format? Det er det der gør at du ikke mister overblikket over hvilken slags content du skal lave. Eksempler på content formater:

– Anmeldelsesvideoer
– Kunde statements
– Billeder fra jeres virksomheds hverdag
– Behind the scenes materiale 

Test dig frem med hvad virker – og når du finder det der virker, så hold ved dette format.

some strategi v2 social data

3. Din SoMe content er data = data er altafgørende!

Det handler om data. Og hvis du lærer at forstå den data, som din SoMe content giver dig, så kan du forbedre dit content gevaldigt!

Kig derfor på dine bedste performere af dit content. Hvorfor tror du at:

– Det har klaret sig godt?
– Hvem har liket og kommenteret og hvorfor?
– Hvilken værdi har det skabt for målgruppen og hvorfor?

Lærer du at forstå den data som din content giver dig, når du utroligt langt – trust me! 

Se bl.a. vores tidligere blogindlæg omkring SoMe annoncering. Nederst finder du bl.a. en video med mig på slap line, omkring de 5 fejl du skal undgå i din SoMe annocering.

4. Giv din målgruppe hvad de vil have = værdi

Det er meget simpelt. Lær at forstå din målgruppe og deres behov. 

…herefter ved du præcist, hvordan du skal skabe værdi for dem i din SoMe strategi.

5. Implementer video i din SoMe strategi

Video er vejen frem når du gerne vil skabe en god værdi for din målgruppe.

Hos V2 Social er vi ikke eksperter i video fordi vi kun elsker at producere video. Nej, vi er blevet eksperter til at producere video, fordi det er det vi ser skaber bedst resultater på sigt for vores kunder!

Derfor er min stærkeste anbefaling at du arbejder video ind i din SoMe strategi. Enten hvor du selv producerer det, eller kontakter sådan nogle som os, så vi kan hjælpe dig med at sætte fart på din videoproduktion (som de billigste & bedste på markedet).

*vores seneste produktion for Miinto.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kunne du lide blogindlægget om SoMe Strategi? Så ville jeg elske, hvis du gad at dele den. Hver en deling har stor betydning for os!

Vi elsker at lave SoMe strategi for danske virksomheder. Vi har specielt fokus på videoproduktion. Mere end 150 danske og udlandske virksomheder har vi hjulpet igennem tiden.

Om V2 Social_

Velkommen til V2 Social – Et content marketing bureau med fokus på videoproduktion, digital annoncering, SEO og meget mere! Skal du bruge en enkelt videoproduktion eller en bredere løsning, så står vi klar til at hjælpe dig!

Vil du gerne i kontakt med os?