Warning: Undefined array key "options" in /customers/7/d/3/v2social.dk/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 123Lyssætning | Sådan får du en perfekt lyssætning til din video! | V2 Social

En simpel guide til den perfekte lyssætning til video!

guide til video lyssætning

Hvorfor er god lyssætning så vigtig for din video?

Lad os bare sige det som det er. At lære at sætte lyset korrekt og få en god lyssætning, kan være utroligt skræmmende og intimiderende når man er begynder.

Hvis du kun lige er startet på din rejse med videoproduktion, kan lyssætning af din videooptagelse være ret svær at få perfekt. Forskellen på hvordan vores øjne opfanger lys og hvordan en kameralinse opfanger lys, er meget større end man tror.
Kameraer skal bruge meget mere lys for at frembringe et billede af høj kvalitet, end du måske regner med. Derudover, skal lyset komme fra den rigtige retning og pege det rigtige sted hen.

Så, hvis du endnu ikke har investeret i din lyssætning, er det på tide at starte.

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at være professionel for at få en god belysning!

Vi tager dig igennem den fremgangsmåde vi bruger, her hos V2 Social, for at opnå den lækreste lyssætning til alle dine videoproduktioner, uanset din erfaring.

Denne fremgangsmåde bruger vi primært til videointerviews.

Indholdsfortegnelse

Få den perfekte video lyssætning

1. Forbered dig på optagelsen

Det er generelt en god ide at kigge på lokationen, du planlægger at optage på, på forhånd. Overvej hvordan det naturlige lys, der kommer fra vinduer, ser ud, hvordan det kaster skygger, og hav i baghovedet, at vejret kan ændre sig hurtigt og dermed påvirke din lyssætning. Det smukke solskin kan forsvinde på et splitsekund.

Selvom det ikke forsvinder permanent, ændrer lyset sig dog konstant, når solen bevæger sig bag skyerne. Det kan skabe kaos i din lyssætning, fordi man i redigeringsprocessen kan se en stor forskel i belysning fra klip til klip. Forbered dig på at foretag justeringer undervejs, for at holde din belysning så konstant som mulig. 

Et optimalt miljø at optage i, er et hvor du har fuld kontrol over din lyssætning.

2. Start 'From scratch'

Når først du har styr på din lokation er det tid til at sætte lyset så du opnår det bedst mulige resultat. 

Et godt sted at starte, er at slukke for alt lyset inden du går i gang. På den måde kan du bygge hvert lag af din lyssætning op, så du får det hele præcis, som du gerne vil have det.

Et lille tip: Kig på din lyssætning igennem dit kamera under hele processen. Som nævnt tidligere, opfanger vores øjne og kameraet lyset på vidt forskellige måder, så brug hele tiden dit kamera som reference. 

Er du i tvivl om hvordan dit kamera virker? Så kan du med fordel læse vores blogpost omkring kameraindstillinger og bliv klogere!

baggrundsbelysning

3. baggrunden er vigtigere end du tror

Det første lys vi sætter her hos V2 Social, er baggrundsbelysningen. Denne lyser baggrunden op, er med til at understøtte den stemning du gerne vil skabe og bringer en form for aura omkring subjektet. 

Det skaber samtidigt også en bedre dynamik i billedet, hvor baggrunden bliver interresant, men ikke dominerende.

4. Key light - hjertet af din lyssætning

Det næste lys vi sætter, er nok det vigtigste i din produktion – nemlig din Key Light. Key light’et lyser hovedpersonen op, og skaber en klarhed omkring hvad der skal fokuseres på, videoen igennem. 

Key Light’et kan også rykkes og opsættes forskelligt, afhængigt af den effekt man ønsker. 
Hvis lampen står meget centreret, giver det en afbalanceret belysning – lidt ‘Beauty’-agtigt. 

Rykkes lampen mere ud til siden, skabes der en større kontrast i hovedpersonens ansigt, skyggerne bliver tydeligere og mere markante. Dermed mere dramatisk. 

– Se billederne nedenunder for eksempler.

Neutralt & ‘Beauty’-agtigt Key light

Dramatisk & kontrastfyldt Key light

5. back light - seperationen mellem subjekt og baggrund

Det sidste lys vi sætter op er vores back light. Back light’et skaber en afdæmpet seperation mellem hovedpersonen og baggrunden. Den highlighter samtidig subjektets kontur, med en linje af lys på skulderen og kanten af håret. 

Back light’et er det sidste krydderi som binder din video sammen, og får den til at overgå dine konkurrenter. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Her hos V2 Social elsker vi at dele ud af vores viden! Vi bruger meget energi på at skabe værdifuldt og brugbart indhold – ganske gratis. Derfor ville vi elske hvis du havde lyst til at dele dette blogindlæg med dem du kender eller andre i dit netværk!

Hos V2 Social har vi stor erfaring med videoproduktion. Derfor står vi klar til at assistere dig i din videoproduktion eller digitale markedsføring. Vi har på nuværende tidspunkt hjulpet mere end 100 danske virksomheder med deres video – så hvis du vil være den næste, skal du endelig kontakte os for mere info:

Få mere inspiration her:

Om V2 Social_

Velkommen til V2 Social – Et content marketing bureau med fokus på videoproduktion, digital annoncering, SEO og meget mere! Skal du bruge en enkelt videoproduktion eller en bredere løsning, så står vi klar til at hjælpe dig!

Vil du gerne i kontakt med os?