fbpx

B2B video: 3 gode råd til
den gode virksomhedsvideo

b2b video og virksomhedsvideo tips

Hvorfor fokusere på b2b video?

B2B video og virksomhedsvideo har i 2020 gjort sit indtog – og er man en seriøs virksomhedsejer, kommer man ikke uden om, på et eller andet tidspunkt, at anvende video i sin markedsføring.

Her hos V2 Social har vi produceret video for og markedsført mere end 150 danske og udenlandske virksomheder, og vi har dermed samlet en masse viden omkring videoproduktion, b2b video, præsentationsvideo, virksomhedsvideo og meget mere! 

Herunder finder du vores 3 bedste råd, til din næste b2b video:

b2b video tip #1: lad et videointerview danne rammen

videointerview i b2b video seo

Når du står der, og skal til at filme din B2B video kan det godt virke en smule uoverskueligt. Hvordan skal jeg starte? Hvordan skal jeg opbygge videoen? Hvad skal jeg egentligt filme?

Mit bedste råd er at du altid skal starte med et videointerview. Dette kan være af virksomhedens chef, ansatte, kunder eller lignende – og bruge denne som base og outline for din video!

Videointerviewet skal selvfølgelig belyse hvad end du gerne vil have frem som budskab. Har I netop lanceret et nyt produkt? Så snak omkring dette. Har i 10 års jubilæum? Så fortæl om de bedste ting der er sket igennem de sidste 10 år. Videointerviewet er grundstenen i din B2B video.

Men hvordan opbygger og laver man et godt videointerview? I vores videointerview blogindlæg finder du en dybdegående guide – men herunder er de vigtigste bullets:

Sådan kan du opbygge dit videointerview:

1) Sørg altid for at stille åbne spørgsmål.

Og med dette menes der, at det er vigtigt at du ikke leder din interview-person med dine spørgsmål. Eksempel:

“Du kan godt lide at arbejde her ikke?” = Lukket spørgsmål, man kan næsten kun svare ja eller nej

“Fortæl mig hvorfor du godt kan lide at arbejde her” = Åbent spørgsmål, der åbner op for personens lyst til at fortælle.

2) Have 3-5 spørgsmål klar

En interviewramme er rammen der danner dit interview – hav derfor altid 3-5 grundspørgsmål klar, eller gerne flere (alt efter hvor lang din video skal være).

3) Tillad spontanitet

Noget af det bedste video, kommer af spontanitet. Så tillad at din interviewperson går “af sporet” nogle gange. Og sørg for at de altid er tilpas foran kameraet.

b2b video tip #2:
Husk at filme "Dækbilleder"

dækbilleder b2b video med v2 social

Hvad er dækbilleder?

Dækbilleder er de videosekvenser der viser omgivelser, kontorer, gaden, logoer mm. som du typisk ser i B2B videoer. Ud over at de får din video til at være interessant at se på, så har de nemlig en meget smart betydning for din video!

Dækbillederne (eller dækvideo kunne man kalde det) bliver nemlig brugt til at dække de klip som du har i dit interview! Har din interviewperson sagt noget som du er nødt til at klippe ud, og man så springer fra en sætning til en anden, så vil videoen lave et ubehageligt klip. Et klip der ikke ser godt ud, når man ser det på video.

Dækbillederne smider man derfor ind, for at dække over dette klip. Så hvilke dækbilleder skal du som regel sørge for at få med? Her er nogle eksempler:

– Hvad er der nævnt i interviewet? (logo af virksomhed, kolleger, arbejdsglæde, miljø?)

– Få smil og glæde med hvis muligt

– Video af virksomhedens bygning

– Video af aktivitet på kontoret

– Hænder skriver på et keyboard

– Glade kolleger

….ja kun fantasien sætter grænser! 

b2b video tip #3:
Lys er alfa omega!

Jeg kan ikke understrege, hvor vigtigt lys er når du producerer video. Derfor gør dette sig også gældende for B2B video og virksomhedsvideo.

Har du ikke store, flotte og dyre lamper ligesom os her hos V2 Social, så vil jeg anbefale at du bruger naturligt lys til din video.

Med naturligt lys menes der lys fra et vindue, eller endda udenfor (hvis det er en overskyet dag). Sørg derfor at sætte din interviewperson, foran et vindue når du filmer din video – og undgå at sætte personen under en kunstigt lys.

Det er en lille ting der skal til at gøre alverdens forskel for din endelige B2B video!

Jeg ønsker dig held og lykke med din produktion!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kunne du lide blogindlægget? Så ville vi her hos V2 Social blive utroligt glade, hvis du gad at dele det med dine kolleger. Vi bruger meget tid og energi på at skabe værdi for dig, så hver en deling betyder noget for os!

Vi elsker at producere og markedsføre video hos V2 Social – så står du og mangler en flot virksomhedsvideo til din B2B markedsføring, så skal du være velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig med bl.a. din videoproduktion men også aktivering i form af markedsføring, SEO optimering mm. Udfyld formularen herunder:

Få mere inspiration her:

Om V2 Social_

Velkommen til V2 Social – Et content marketing bureau med fokus på videoproduktion, digital annoncering, SEO og meget mere! Skal du bruge en enkelt videoproduktion eller en bredere løsning, så står vi klar til at hjælpe dig!

Vil du gerne i kontakt med os?